GHURRASCO

Churrasco oznacza po portugalsku “grillowanie”. W BROWAR DE BRASIL w ramach churrasco można skosztować dziesięciu rodzajów mięs pieczonych na szpadzie. Wszystkie mięsa podawane są przez profesjonalnych carverów – specjalistów od brazylijskiego grilla. Dania podawane są tak długo, aż gość sam zdecyduje o zakończeniu posiłku.

Historia Churrasco

Ten sposób podawania potraw pochodzi z południa Brazylii. Istnieje legenda o tym, skąd wzięła się ta tradycja. Podobno kiedyś kelner pomylił wszystkie dania na sali. Osoba, która miała dostać kurczaka, dostała żeberka, ta od żeberek karkówkę itd. Właściciel, aby naprawić błąd, podał wszystkim gościom wszystkie mięsa. I tak powstała pierwsza churrascaria w Brazylii.

Flagowe danie kuchni brazylijskiej

Churrasco to wybór mięs przyrządzanych na oryginalnym brazylijskim grillu opalanym węglem drzewnym. Gości zaskoczy także oryginalny sposób ich serwowania – carverzy skroją je prosto ze szpad na talerze. Dodatkowo w skład tej specjalnej oferty wchodzi puree ziemniaczane, sałatka brazylijska, zupa estofado (narodowy specjał Brazylijczyków – gulaszowa, gęsta zupa z mięsa wieprzowego, wołowego, kiełbasy i czarnej fasoli). Na deser polecamy egzotyczną słodycz ananasa z grilla w cynamonie i brązowym cukrze lub mus z marakui z waniliowymi lodami. Po obfitym posiłku proponujemy szklaneczkę caipirinhi zawierającej cachaçę, tradycyjny brazylijski alkohol.

Browar De Brasil
Marszałkowska 78/80 lok. A
00-517 Warszawa

Poniedziałek - Czwartek: 10:00 - 24:00
Piątek - Sobota: 10:00 - 01:00
Niedziela: 11:00 - 24:00